Arkivbild. Bilden har ingenting med händelsen i Leksand att göra. Foto: Stina Stjernkvist/TT

En man anhållen misstänkt för mordförsök på två personer i Leksand – använde yxa

Uppdaterad
Publicerad

Vid åttatiden under torsdagskvällen larmades polisen till centrala Leksand om ett pågående slagsmål i en lägenhet. En man i 40-årsåldern kunde senare gripas, misstänkt för bland annat försök till mord.

Det finns två målsägande i ärendet, en man och en kvinna som befann sig i lägenheten. Den misstänkte ska ha använt sig av en yxa och lämnade lägenheten då polisen kom till platsen. Men han kunde gripas utomhus vid 22-tiden.

Han anhölls under natten av åklagare, misstänkt för försök till mord, grovt olaga hot, misshandel, övergrepp i rättssak och grovt hemfridsbrott.

Ingen av de båda målsägandena ska ha fått några allvarligare skador och därför inte behövt åka ambulans, enligt polisen.

– Vi kommer att behöva höra fler vittnen idag, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

Ska ha forcerat dörr

Polisen är fortfarande förtegen om vad som hänt under fredagsmorgonen.

– Detaljerna vill jag inte prata om. Men övergrepp i rättssak kan exempelvis innebära att man hotar någon för att den har gjort en polisanmälan, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör på polisregion Bergslagen och fortsätter:

– Och grovt hemfridsbrott i det här fallet handlar om att den misstänkte ska ha forcerat en dörr och tagit sig in i lägenheten utan att ha blivit insläppt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.