En person allvarligt skadad efter bråk i Orsa

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har gripits efter ett bråk i Orsa på söndagsmorgonen. En person har förts till sjukhus med allvarliga skador.

Polisen fick in samtalet klockan 08.40 på söndagsmorgonen.

– Vi får in samtal om ett bråk i en lägenhet i Orsa, där en gärningsman ska ha lämnat platsen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen.

Kvar i lägenheten fanns då en man och en kvinna. Kvinnan var lindrigt skadad. Mannen hade inte några fysiska skador.

Larm om skadad man

Tio minuter senare larmades polisen igen. SOS Alarm hade då fått in samtal om en allvarligt skadad man på en adress 300 meter från den andra lägenheten och ambulans skickades dit.

– Det visar sig att händelserna hör ihop. Samtliga inblandade är gripna. De är även målsägande, säger Jens auf der Heide.

Mannen som tagit sig till en annan lägenhet fördes till sjukhus och båda lägenheterna spärrades av för teknisk undersökning. Någon form av tillhyggen ska ha använts i bråket och området mellan lägenheterna kommer att sökas av med hund för att se om något slängts efter vägen.

Förhör ska hållas

Samtliga inblandade ska också höras.

– Jag vet inte hur statusen är på mannen som förts till sjukhus men övriga inblandade ska höras, säger Jens auf der Heide.

– Vi ska också hämta in två ytterligare kvinnor som eventuellt varit inblandade på något sätt och som ska förhöras, säger han.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativ grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.