Blommor och ljus har lagts på gatan intill platsen där en 25-årig man sköts till döds. Foto: Anders Hansson, SVT

En person anhållen efter dödsskjutningen i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen kunde polisen berätta att en person frihetsberövats. Nu bekräftar åklagarmyndigheten att personen anhållits skäligen misstänkt för mord.

I övrigt är man precis som tidigare snål med ytterligare information om den misstänkta personen. Man vill inte gå ut med vare sig kön eller ålder, eller under vilka omständigheter personen frihetsberövades.

– Utöver det så fortsätter utredningen med sedvanliga utredningsåtgärder så som förhör och tekniska undersökningar under dagen, sedan ska åklagare ta ställning till begäran av häktning senast den 15 januari, säger Helena Ekstrand vid åklagarmyndighetens presstjänst, till SVT Dalarna.

Dödsskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge 2019

Christina Hallin, polisens presstalesperson i Bergslagen, bekräftar att en person sitter anhållen men vill inte heller kommentera ärendet vidare.

– Det analyseras ju hela tiden hur mycket vi gjort och vad som behöver göras. Det är en åklagare som är förundersökningsledare och hon eller han behöver sätta sig in ärendet ordentligt imorgon. Det har varit en jouråklagare under helgen och den som blir ordinarie måste sätta sig in i ärendet och se vad som är kvar att göra, säger hon. 

Starta klippet ovan för att höra Christina Hallin berätta om utredningen i nuläget och varför polisen fortfarande är så förtegna.

Polisen efterlyser tips

Polisen eftersöker personer som kan ha information om skottlossningen och uppmanar till att man ska höra av sig om man har sett eller hört något som kan höra ihop med brottet.

Polisen menar att man ska låta dem göra bedömningen om informationen är viktig eller inte och att det är bättre att ringa en gång för mycket. Polisen nås på telefonnummer 114 14.

Avspärrningarna hävda

Avspärrningarna revs på lördagseftermiddagen och nu har människor placerat ljus och blommor på gatan intill brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge 2019

Mer i ämnet