Foto: Niklas Hagman

En svårt skadad efter brand i flerfamiljshus i Horndal

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades svårt i samband med en brand i ett flerfamiljshus i Horndal. Polisen misstänker grov mordbrand.

Det var vid 23.30-tiden natten mot söndag som larmet om en brand i ett flerfamiljshus i Horndal kom. Lågor slog då ut genom ett fönster i en av lägenheterna.

– Det var en full rumsbrand i en mindre lägenhet i huset, berättar Lars Johansson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Avesta.

Svårt skadad

När rökdykarna gick in i fastigheten fann de en man som var svårt brännskadad. Han fördes därefter till Uppsala Akademiska sjukhus för vård.

De boende i  huset fick evakueras och polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand.

– Vi har dock inte frihetsberövat någon i nuläget, säger Jens auf der Heide, Polisen, på söndagsmorgonen.

På söndagseftermiddagen bekräftar polisen att det finns en person som man är intresserad av i utredningen:

– Utredningsmaterialet pekar mot en viss person, i övrigt vill vi inte lämna några fler uppgifter, säger Stefan Wickberg på Polisen.

Polisens tekniker har varit på plats i Horndal under dagen.

”Jättetråkigt och chockerande”

Azur Slanjankic är fastighetsägare på bostadbolaget Avesta Investa AB, som äger fastigheten. Enligt honom finns det omkring ett tiotal lägenheter i byggnaden och det är en av dem som förstörts.

-  De andra lägenheterna är inte förstörda. Inga andra av de boende har behövt evakueras från sina lägenheter. Nu väntar vi på att försäkringsbolaget kommer på plats, säger han.

Vad känner du inför det som hänt?

– Det känns overkligt, det är jättetråkigt, chockerarande. Jag har många blandade känslor.

Azur Slanjankic vill inte kommentera polisens uppgifter om att man misstänker att lägenhetsinnehavaren själv orsakat branden i flerfamiljshuset.

– Det är polisens sak att utreda, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.