Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ger elrådgivaren Niklas Andersson några tips som kan vara bra att tänka på om man vill sänka sin elkostnad. Foto: Torbjörn Påhlman /SVT

Högt tryck på energirådgivningen i Dalarna – ”En del är skärrade”

Uppdaterad
Publicerad

Energirådgivaren Niklas Andersson, som arbetar för flera kommuner i Dalarna, säger att det varit ett högt tryck på rådgivningen i länet.

– En del är skärrade och sitter i ekonomiskt trångmål på grund av de höga energipriserna. Medan andra inser att det inte går längre och att man måste göra något.

Enligt Niklas Andersson är det en bra idé att se över sina elavtal, och han säger också att det kan vara bra med en kamin som också har en kokplatta.

– Det kan också vara idé för den som skaffar ny teknik att skaffa styrbara alternativ, som kan användas mest under de tider på dygnet när efterfrågan är lägre och då elen sannolikt kommer att vara billigare, säger Niklas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elen och prishöjningarna – så påverkas Dalarna

Mer i ämnet