– När det gäller migrationspolitiken så är det klassperspektivet på den som Socialdemokraterna måste ta tillbaka, säger Erik Nises (s). Foto: SVT

Ordförande Erik Nises (S) i Borlänge: ”Uppgivenhet är fiende till politiken”

Uppdaterad
Publicerad

Varför har allt fler av Socialdemokraternas kärnväljare gått till det som partiledningen pekar ut som den värsta ideologiska fienden? Vi träffade den socialdemokratiske ordföranden Erik Nises i Borlänge för att få svar på frågan.

Sverigedemokraterna kallar sig den nya svenska folkrörelsen, och pratar om att återskapa folkhemmet. Till och med om att de är de Nya Socialdemokraterna.

SVT:s Uppdrag Granskning har besökt Borlänge, ett tidigare Socialdemokratiskt fäste, för att prata med Socialdemokraternas ordförande Erik Nises om varför nu väljarna sviker.

Valet 2022 Borlänge

– När det gäller migrationspolitiken så är det klassperspektivet på den som Socialdemokraterna måste ta tillbaka, anser Erik Nises.

I klippet hör du ordförande Erik Nises tankar om varför väljarna nu sviker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Borlänge

Mer i ämnet