Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Här går deltagarna loppet Walk of Pain i Dalarna – pågår tills bara en är kvar

Uppdaterad
Publicerad

Hastigheten är låg men uthålligheten desto bättre när deltagarna i Walk of Pain gör upp om segern. Reglerna är enkla – den som går längst vinner.

Det kallas ”Dalarnas trevligaste fotrally”, där deltagarna som vinner kan gå över 40 timmar non stop. Hastigheten på fem km/h hålls av två funktionärer längst fram och längst bak i ledet som inte får inte passeras.

Deltagarna går en slinga på tolv mil från Gagnef till Leksand och sedan till Borlänge och tillbaka till Gagnef. En toalettvagn rullar bakom deltagarna, men det är inte läge för några långsittningar. Totalt 24 min får deltagarna spendera på toaletten.

Uppslutningen vid årets lopp var inte jättestor. 15 personer kom till start. Bland dem den tidigare vinnaren Charlotta Sahlström. Hon siktar högt även i år.

– Målet är att komma till målet, men man vet aldrig, man kan aldrig ta något för givet, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.