– Vi följer utvecklingen timme för timme. Allt känns osäkert i dagsläget, säger Daniel Lindkvist, ordförande i IBF Falun.

IBF Falun riskerar slutspel inför tomma läktare

Uppdaterad
Publicerad

Alla evenemang med fler än 500 deltagare stoppas för att hindra spridningen av coronaviruset. Det här innebär stora konsekvenser för IBF Falun som står inför slutspel i svenska superligan.  

– Vi följer utvecklingen timme för timme. Allt känns osäkert i dagsläget, säger Daniel Lindkvist, ordförande. 

IBF Falun som leder svenska superligan i innebandy spelar sista matchen i grundserien på lördag. Sedan är det dags för slutspel. Ett slutspel som med de nya riktlinjerna riskerar att få spelas inför tomma, eller halvfulla läktare.  

– Det är klart att det blir ett tufft ekonomiskt avbräck om vi hamnar i en situation där vi ska spela ett slutspel inför en fjärdedels fulla, eller till och med tomma läktare, säger Lindkvist. 

Normalt har IBF Faluns matcher omkring 1000-1400 åskådare. 

Planen är att köra lördagens match inför ett begränsat antal åskådare. Alltså under 500. 

– Men det händer så mycket nu att det kan komma ytterligare riktlinjer innan helgen. Vi kommer att följa de riktlinjerna. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.