EXTRA EXTRA – Peace & Love ställer in

Publicerad

Peace & Love ställer in sommarens festival.

”Det är med stor sorg i hjärtat som vi meddelar att Peace & Love 2013 är inställt, skriver Peace & Love-festivalen på Twitter.

Under tisdagen begärde Peace & Love-festivalen sig själva i konkurs. Beskedet kom efter ett oerhört turbulent halvår, då festivalen varit nära konkurs, men då allt tydde på att det skulle bli en festival även till sommaren.

Ledningen för Peace & Love skriver i ett rpessmeddelande att ägaren och ledningsgruppen har rådgjort med interimsstyrelsen och därefter fattat beslutet att begära Peace & Love AB i konkurs. De konstaterar att det inte längre är försvarbart att fortskrida planeringen av årets festival och att fortsätta sälja biljetter.

–Allt som stått i vår makt har gjorts. Vi har pratat, kommunicerat, annonserat och planerat mer och tydligare än någonsin tidigare. Men med 9000 sålda biljetter är vi idag för långt från målet. Vi klarar inte av att betala våra löpande räkningar och ju närmare festivalen vi kommer, desto svårare är det att styra om och avboka. Därför är vi tvungna att fatta det tyngsta beslut vi någonsin fattat. – Vi är alla otroligt ledsna och känner såklart extra för er som längtat, planerat och köpt biljett, säger Jesper Heed.

I pressmeddelandet finns inga som helst besked om personer som köpt biljetter har någon chans att få pengarna tillbaka.

Ledningen för Peace & Love skriver i ett pressmeddelande att inga uttalanden kommer att göras från något håll före en presskonferens som är utlyst till kl 16:00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace & Love

Mer i ämnet