Det är Frivilliga resursgruppen som står för informationen. Foto: Hannes Forssell

Falu kommun öppnar informationspunkt

Uppdaterad
Publicerad

På grund av höga vattenflöden öppnar nu Falu kommun en informationspunkt och ett kontaktnummer. Hyttstugan i Sundborn blir basen dit oroliga kan komma med frågor.

Under söndagen ökade vattenflödet till över 70 kubikmeter per sekund ur Svärdsjön, vilket är väldigt högt. Nu öppnar kommunen en informationspunkt dit oroliga kan vända sig med med frågor och få hjälp.

Enligt ett pressmeddelande från Falu kommun så stängs Kvarnparken nu av på grund av höga flöden i Faluån. Ån beräknas också stiga de närmsta dagarna. Pontonbron under järnvägen vid Tiskenparkeringen är nu också borttagen.

Krisnummer

Det finns också ett telefonnummer: 023-823 45, som går att använda om det är ett akut läge för exempelvis fastigheter och tomtmark. Är det en akut situation där det finns risk för att människor eller djur skadas används istället larmnumret 112.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.