Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inte attefallshus eller gillestugor – i klippet berättar Maria Jonsson mer om vilka boenden det är kommunen efterlyser. Foto: Patrik Samuelsson, Ann-Louise Julin /SVT

Falu kommun vädjar: 80 boenden behövs omgående

Uppdaterad
Publicerad

Falu kommun vädjar till falubor som har boendelösningar att ställa de till förfogande. Hjälpen behövs omgående – minst 250 ukrainska flyktingar väntas behöva någonstans att bo.

– Vi har ju dammsugit kommunen efter tomma lokaler som vi äger men vi kommer inte upp i den volymen som behövs utan Faluns hjälp. Vill man hjälpa till går man in på falun.se och använder vår e-tjänst. Där finns ett formulär som man fyller i och utifrån den kommer vi att ta kontakt, säger Maria Jonsson, chef på arbetslivs- och socialförvaltningen.

Allt eftersom boenden hittas kommer flyktingarna att placeras ut i kommunen. Många av dem finns redan på evakueringsboenden på andra orter i Sverige.

– Vi önskar att Falun ställer upp på vår vädjan, säger Maria Jonsson.

Inte attefallshus eller gillestugor – i klippet ovan berättar Maria Jonsson mer om vilka boenden det är kommunen efterlyser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna och kriget i Ukraina

Mer i ämnet