Mats Nilsson börjar som tränare för det svenska längdskidlandslaget. Foto: Svenska Skidförbundet

Falubon Mats Nilsson ny landslagstränare

Uppdaterad
Publicerad

Dalarna kommer framledes ha ännu mer med längdskidåkningens framtid att göra – nu är det nämligen klart att falubon Mats Nilsson blir tränare för det svenska längdskidlandslagets åkare mellan 19-23 år.

”Han har stor kunskap inom skidåkning, men också internationell erfarenhet, bland annat genom sitt arbete med det australiensiska längdlandslaget. Mattias kommer tillföra mycket till vår verksamhet”, skriver förbundskaptenen Rikard Grip i ett pressmeddelande från Svenska skidförbundet.

”Motiverande”

Nilsson blir alltså tränare för den grupp som kallas träningsgrupp 3, där åkare mellan 19-23 år återfinns. I pressmeddelandet står det att han redan idag arbetar med flera av åkarna genom sin tjänst på Dala Sports Academy.

Mats Nilsson berättar i pressmeddelandet att han känner sig motiverad att ta vid som tränare:

– Ett syfte med träningsgruppen är att försöka minska steget för juniorer att gå vidare som seniorer. Det ska bli väldigt motiverande att få jobba med dessa viktiga skidåkare som utgör morgondagens svenska medaljhopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.