En sådan här chans får man bara en gång i livet – Minns du internetsuccén Linus?

Uppdaterad
Publicerad

Linus Terner blev rikskändis efter en intervju om systrarna Kallur. Intervjun har i dag över 1 miljon visningar på Youtube.

Det var under ett besök på lekterapin vid Falu lasarett som SVT Gävledala träffade Linus Terner från Borlänge för första gången. Systrarna Jenny och Susanna Kallur besökte sjukhuset och Linus intervjuades. Det var för sex år sen och Linus som då var nio år gammal såg fram emot mötet med friidrottsstjärnorna. Han var mycket entusiastisk och uttryckte sina känslor och sa bland annat ”en sån här chans får man bara en gång i livet”. Klippet blev succé och det har i dag över 1.3 miljoner visningar på Youtube.

På frågan om varför det blev succé svarar han:

– Jag var väl ganska gullig och så är det väl dalmålet som gör det.

När vi träffar Linus är han i Gagnef hos sin mamma på påsklov. Till vardags går han i årskurs nio på Granbergsskolan i Bollnäs. Det är sex år sen som vi spelade in klippet på sjukhuset men det är fortfarande högaktuellt.

– Det är många som vill ta bild och så, selfie är populärt och så säger dom: Oj, där är han, ”kändisen” från youtube och det är ju kul, berättar Linus.

Tack vare intervjun har det blivit några intervjuer här och där och så har Linus fått många olika erbjudanden. Ibland säger han ja, andra gånger säger 15-åringen nej. Som till exempel när SVT:s program Kristallen, som delar ut pris till TV-personligheter och TV-program i Sverige, ville ha honom som prisutdelare, då tackade han nej.

– Nej jag hade inte tid och så var jag lite blyg också.

Men om du får chansen igen då vad säger du då?

– Ja, då säger jag nog ja, säger Linus och ler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.