Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Faran över efter skogsbranden utanför Mora – varning för fallande träd

Uppdaterad
Publicerad

Faran är över efter skogsbranden utanför Mora. Det meddelar räddningstjänsten under tisdagsmorgonen. Samtidigt uppmanas allmänheten att hålla sig borta från brandområdet på grund av risk för fallande träd.

”Klockan 09.00 tar vi bort VMA för skogsbranden mellan Kumbelnäs och Bonäs. Bevakning och eftersläckningsarbete pågår och allmänheten uppmanas att hålla sig borta från området då det finns risk för fallande träd.”, skriver Räddningsregion Bergslagen.

Fyra enheter från räddningstjänsten befinner sig fortfarande i skogsområdet där efterarbete pågår. I nuläget finns ingen prognos för när efterarbetet kommer lämnas över till markägarna.

Skogsbrand

Det var på söndagseftermiddagen som det började brinna i skogen vid sjön Musi i Mora kommun. Branden spred sig snabbt och ett hus fick evakueras men ingen person kom till skada.

Vid 23.30-tiden på söndagskvällen var branden under kontroll och under måndagen fortsatte arbetet med eftersläckning och kontroll i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.