Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se de möbler som skrotas och hör vad en av de anställda på Trafikverket tycker om det. Foto: Anders Hansson

”Felfria möbler” skrotas när Trafikverket renoverar

Uppdaterad
Publicerad

Flera containrar fylldes under fredagen med kontorsmöbler från Trafikverkets lokaler för att forslas till tippen.
– Det sticker i ögonen, det här är fina, oskadade grejer, säger en anställd som SVT Dalarna pratat med.

Möblerna byts ut i samband med att Trafikverket renoverar och förändrar kontorslandskapet. Det är kvalitetsmöbler av ett välkänt och ganska dyrt märke det handlar om som nu åker i skräpcontainrarna på löpande band.

– Vi försöker ha en återvinningsstrategi där möbler skickas till andra kontor och sedan har vår verksamhetsstödsleverantör ett eget system där de avyttrar möbler i olika projekt. De här möblerna som skrotas är bland andra gamla, stora skrivbord som det inte finns någon andrahandsmarknad för, säger Björn Skoglund, lokalansvarig på Trafikverket.

– Vi renoverar hela fastigheten och när man bott här i 40 år så finns det mycket gammalt kvar. Staten får heller inte sälja vidare möbler till enskilda personer och en del måste då slängas och annat går till återvinning, säger Björn Skoglund.

En av de anställda som reagerat är Martin Strid. Han är införstådd med att allt sker enligt reglerna.

– Det känns ändå inte bra, säger Martin Strid. Det här har varit mycket diskussion om bland arbetskamraterna idag. Jag tycker vi borde se över regelverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer