Ferry Svan lyckades med en fin bedrift i lördagens Champions Trophy där han slutade sexa. Foto: Stihl Timbersports

Ferry Svan nära nytt svenskt rekord i timbersports

Uppdaterad
Publicerad

Ifjol kom han åtta när Champions Trophy i timbersports avgjordes. Men i år reste sig Ferry Svan från Vansbro och slutade sexa. Bara fyra tiondelar från att slå nytt svenskt rekord.

I en intervju med SVT Dalarna tidigare i veckan så berättade Vansbrobördige Ferry Svan att han siktade högre än sin åttondeplats i fjolårets Champions Trophy i timbersport.

– I år har jag tränat väldigt mycket och väldigt fokuserat, så det ska gå väldigt bra. Jag är i kanonform, och till helgen ska jag vara så bra som jag någonsin har varit, sade han då.

Satte personbästa

Och när väl tävlingen under lördagen avgjordes på Tjolöholms Slott så blev det också en bättre placering än vad han fick 2018. Svan bärgade sjätteplatsen, bara tiondelar ifrån att slå ett nytt svenskt rekord. Hans tid på 1:12.94 betydde att han slog nytt personligt rekord.

– Jag är jättenöjd, jag lyckades slå mitt personliga rekord två gånger och jag var två slag bakom den som kom tvåa, säger Svan till SVT.

Nära världstoppen

Inför så han kanske hoppats på en topp fem-placering, men Ferry Svan känner ändå att han är på de bästa och nafsar.

– Sedan förra året har jag förbättrad min lägstanivå, för den var som min högstanivå ifjol. Jag har haft en väldigt bra grundträning och tänkt mer tekniskt. Det verkar ha gett resultat.

Vann gjorde amerikanen Matt Cogar med tiden 1:03.69 före Laurence O´Toole, Australien, och Stirling Hart, Kanada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.