Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skolchef Inga-Lena berättar om åtgärder som nu införs på förskolan. Foto: Aleksandra Stålfors

Flera coronasmittade på förskola i Mora

Uppdaterad
Publicerad
Efter att Mora kommun börjat testa personal i samhällsviktig verksamhet, har fyra positiva testresultat nu upptäckts bland personal på en förskola i kommunen. Hela den ordinarie personalen är nu hemma och vikarier ersätter så att förskolan kan hållas öppen.

Kommunen inväntar resultat på ytterligare testningar av personal på den aktuella förskolan och man har varit i kontakt med smittskyddsläkare.

Alla vårdnadshavare och berörd personal har fått information, enligt kommunen. Extra städning kommer nu att sättas in, särskilt i personalutrymmena.

– Det finns tecken på att smittspridningen ökar i Mora och norra Dalarna och därför måste vi hålla i och hålla ut och följa riktlinjerna. Det lite som att det är nu det gäller i Mora, känns det som, säger skolchef Inga-Lena Spansk i Mora kommun.

Hon tillägger också att det nu är extra viktigt att man följer rekommendationer.

– Det är extra viktigt nu att alla verkligen stannar hemma vid symptom som hosta, feber och halsont. Och det gäller både barn och personal, säger Spansk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet