Arkivbild. Foto: Berit Roald/TT, Janerik Henriksson/TT

Flera fickstölder mot äldre i Dalarna – polisen varnar

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 85-årsåldern i Rättvik och en man i 75-årsåldern i Avesta har båda råkat ut för att ha blivit bestulna på sina bankkort.

Kvinnan ska ha blivit förföljd och närmad av tre personer som börjat prata med henne när hon kom hem från mataffären i centrala Rättvik i måndags. När de lämnade henne så upptäckte hon att hennes bankomatkort stulits ur kappfickan, enligt polisen.

Bankomatkort borta ur plånboken

Mannen ska ha råkat ut för en liknande händelse. Han ska ha blivit närgånget kontaktad av fyra personer på en butiksparkering i Avesta. De ska ha frågat efter vägen till olika adresser och när de lämnar honom upptäcker han att hans bankomatkort försvunnit ur plånboken.

Rubriceras som grov stöld

Nu går polisen ut och varnar för att låta okända personer närma sig en. De utesluter inte att det handlar om samma personer som reser runt och ska ha utför de båda brotten. Polisen tar emot tips från eventuella vittnen som sett händelserna.

Ärendena rubriceras som grov stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.