Husvagnen på bilden har ingenting med händelserna i Malung att göra. Foto: TT

Flera husvagnsbränder i Malung misstänks vara anlagda

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om en markbrand strax utanför Malung inkom på lördagskvällen. Men det visade sig att det var en husvagn som stod i lågor. Räddningstjänst och polis misstänker att branden är anlagd och det är inte första gången en husvagn brinner i Malung.

Branden startade i husvagnen, som var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen, och spred sig sedan till omgivande terräng.

Fler husvagnsbränder under kort tid

Enligt räddningstjänsten kunde man inte hitta någon naturlig brandorsak och det var inte första gången de har fått rycka ut för att släcka husvagnsbränder i Malung.

– Vi misstänker att någon har tänt på, det finns inget som tyder på annat. Det här var den fjärde husvagnen som brann här på kort tid, säger Per Hampus, räddningschef vid räddningstjänsten i Malung-Sälen och fortsätter:

– Man vill bli av med husvagnen, kör ut den och så finns det någon som tycker det är kul att tända på.

Branden anlagd

Polisen var på plats under gårdagens husvagnsbrand, tog upp en anmälan och kunde även hitta ett ramnummer på husvagnen som kunde kopplas till ägaren.

– Vi misstänker att branden är anlagd, det finns ingen naturlig orsak till den. De andra ärendena har jag ingen koll på, men det är väl så att det sällan finns naturliga brandorsaker. Det finns ofta gasoltuber i husvagnar som kan börja brinna, men det behövs ju då också något att antända med, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer