Lastbil med släp som kört in i mitträcket och ned i diket på väg 70, i höjd med Grådö nära Hedemora. Foto: Niklas HagmanVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flera lastbilsolyckor under nattens svåra halka

Uppdaterad
Publicerad

Både i höjd med Grådö och utanför trafikplats Brunna i Hedemora slog olyckan till mot lastbilar med släp som halkat av väg 70 norrgående vid 2- och 3-tiden. Runt klockan 02.30 krockade även två lastbilar och en personbil på E4:an vid Hölö utanför Södertälje.

Vid olyckorna nära Hedemora hade lastbilarna halkat in i mitträcket för att sedan åka ut i diket, varpå den ena hamnade på sidan.

Olyckorna resulterade i ett totalstopp på vägen. Bärgningsbilar och räddningstjänst larmades till platserna. Vägen kommer att vara avstängd under torsdagsförmiddagen i samband med bärgningsarbetet, som väntas pågå till kl 12.00.

Vid klockan 02.30 inträffade även en olycka på E4:an vid Hölö, utanför Södertälje. Polis och räddningstjänst var på plats strax efter att larmet kom in.

– Två lastbilar och en personbil krockade, men ingen blev skadad. En lastbil står kvar och inväntar bärgning, uppgav Isak Olsson, larm- och ledningsoperatör vid Södertörns räddningtjänst vid 5-tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer