Det råder dåligt väglag i länet. I Avesta kolliderade två bilar på rv68. Foto: Niklas Hagman

Flera trafikolyckor – dåligt väglag i länet

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer in flera larm om trafikolyckor runt om i länet.

En singelolycka inträffade vid 19.06 på rv50 strax söder om Långsjön. En bil ska ha fått sladd och hamnat i mitträcket. Personen i bilen ska klaga på smärtor men det är oklart vilka skador personen ådragit sig.

Älgolycka

Ännu en älgolycka på E45:an kom in vid 18.24. Denna gång mellan Malung och Öje. Oklart om någon skadats.

Sidokrock

Vid 17.31 kommer larm om den sidokrock på rv68 vid preemrondellen i Avesta. Två bilar ska vara inblandade varav en hamnat i diket. En person klagade på nacksmärtor.

Älgolycka

Vid 17.17 kom larm om en älgolycka på E45 vid Kättbo. Två personer fick lättare skador i samband med olyckan. Älgen ska ha funnits kvar på platsen och eftersöksjägare har skickats ut enligt polisen.

Singelolycka

En personbil gick av vägen efter riksväg 50 vid Persbo. Föraren ska själv ha tagit sig ur bilen och ska inte behövt uppsöka sjukhus.

Lastbil stoppade tåg

Strax innan klockan 16 kom ett larm om att en lastbil fastnat på järnvägsövergången vid ABB. Lastbilen kom lite senare loss och föraren ska vara oskadd. Tågen rullar nu med förseningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.