Olyckan ska ha inträffat i Grövelsjön, norr om Idre.

Flicka ramlade från bro i Grövelsjön: ”Det gick bra för henne”

Uppdaterad
Publicerad

En flicka ramlade från en bro i Hävlingen, strax norr om Grövelsjön, vid 13.20-tiden under torsdagseftermiddagen. Enligt Stefan Korssjön, insatsledare för fjällräddningen i Grövelsjön, så klarade sig flickan bra.

– Hon fördes med ambulanshelikopter ner till Grövelsjön och sedan kunde hon och hennes familj uppsöka vård på egen hand, säger han till SVT Nyheter Dalarna.

Olyckan inträffade i Hävlingen, 13 kilometer nordöst om Grövelsjön. Enligt Stefan Korssjön så var flickan och hennes familj ute och vandrade och skulle gå över en bro när olyckan var framme.

– Hon ramlade och slog huvudet i en sten. Hon föll kanske en och en halv meter, men det gick bra för henne, säger han.

Ambulanshelikopter larmades till platsen och flickan och hennes familj kunde transporteras säkert ner till Grövelsjön där de släppte av familjen.

Mycket folk på fjället

Korssjön berättar att det var andra uttryckningen på ett dygn. Han beskriver att det är mycket folk på fjället.

– Det är mycket rörelse här uppe och det är en stenig terräng och dåligt väder, så det är inte konstigt att det händer saker, förklarar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.