Olycka i Vörderås – flicka förd till sjukhus med ambulanshelikopter

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 16 fick polisen larm om att en flicka i tioårsåldern blivit påkörd på väg 66 i närheten av bron över till Transtrand i Malung-Sälens kommun. En ambulanshelikopter är på väg till olycksplatsen och vägen stängs av helt under räddningsarbetet.

– Det är totalstopp i trafiken och en ambulanshelikopter har lyft från Mora, säger Mats Öhman, presstalesperson på Polisen, region Bergslagen.

Flickan är vid fullt medvetande men ska ha ont i en höft. Mamman finns på plats, enligt Mats Öhman. Räddningstjänsten har anlänt och det är halt på platsen enligt polispatrullen på plats.

Ambulanshelikoptern ska ha kommit till platsen vid 16.15.

UPPDATERING 17.00: Flickan är avförd med ambulanshelikopter och hon är inte allvarligt skadad, enligt polisen. Trafiken flyter nu på utan störningar. Polisen upprättar en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.