Folkets hus i Säter bjuder in till VM-fest

Uppdaterad
Publicerad

I dag var det premiärmatch för Sverige i VM i Ryssland och Folkets hus i Säter bjöd in till VM-fest. Alla matcher under VM kommer att visas gratis för publiken i biosalongen – ett koncept som folkan i Säter är ensamma om i Dalarna.

Folkets hus i Säter visar samtliga VM-matcher på storbildskärm i biosalongen, även om det är Sverigematcherna som lockar mest publik.

– Vi tycker att det är viktigt att folk umgås och upplever saker tillsammans och är det någon uppgift som ett folkets hus har så är det att samla människor till olika evenemang, säger PeterTörnblom, föreståndare, och fortsätter:

– Vi är den enda biografen som vågar göra det här, och utmana alla andra biografer.

Men helt nöjd är han inte, det är en sak som fattas.

– Det jag saknar är barnfamiljerna. Jag vet av erfarenhet att barn som får vara med om sådana här saker, när man sitter i en biosalong, det är fullsatt och folk skriker, att det är en upplevelse för livet.

Vilka vinner VM då?

– Det sägs att Argentina vinner VM, men jag hoppas det blir Sverige och Argentina i final och då får Argentina stryk, säger Peter Törnblom och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.