Bilden är tagen i ett annat sammanhang och visar inte någon av personerna i det aktuella fallet. Foto: Claudio Bresciani, TT

Föräldrar åtalas för att i åratal ha misshandlat sina barn

Uppdaterad
Publicerad

En man och kvinna i Dalarna åtalas för grov fridskränkning efter att barnen slagit larm om att de misshandlas av föräldrarna. I förhör uttrycker de båda förvåning över barnens vittnesmål som bland annat innehåller slag, bältesrapp och smärtsamma bestraffningar.

Enligt barnens berättelse ska misshandeln ha pågått sedan 2015 och varit riktad mot samtliga i syskonskaran. Både mamman och pappan ska ha slagit dem med tillhyggen och piskat dem med mobilladdare eller bälte. Vid ett tillfälle ska ett av barnen ha bestraffats genom att stark krydda hälldes i rumpan på barnet så att sveda uppstod.

Ett annat sätt att få barnen att lyda ska enligt syskonen ha varit att slå deras skallar mot varandra, panna mot panna. Vid något tillfälle ska ett barns hand hållits fast mot en het spisplatta.

Medger hot men nekar till misshandel

I förhör nekar båda föräldrarna till det som barnen berättat men mannen medger att han hotat att slå barnen med tillhyggen när han blivit arg.

Barnen är omhändertagna enligt LVU (Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga) och föräldrarna har suttit häktade sedan i mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.