Föräldrar rasar mot skolavslutning i Avesta

Uppdaterad
Publicerad

Skolledningen vid Skogsbo skola i Avesta har bestämt att årets skolavslutning ska hållas i Avesta kyrka och att de elever som inte sjunger i kören bara får ha med sig en anhörig. Annars räcker inte sittplatserna.

– Det är hemskt. Barn ska inte behöva välja vilken förälder som ska få vara med. De vill fira sina avslutning med alla, säger föräldern Therese Englöf som är en av dom som protesterat.

Alla som vill bör få vara med

Hon tycker att avslutningen kan hållas vid Gammelgården som man gjort tidigare och att alla anhöriga som vill ska kunna vara med. Det tycker också de femteklassare som SVT frågat.

– Man ska få ta med farmor också, tycker Isac Lidberg.

Kyrkan för liten

Rektor Jerker Olofsson vill dock inte ändra det som beslutats.

– Ja hade vi haft en större kyrka eller annan stämningsfull lokal så hade problemet varit mycket mindre, menar han och vill göra som man planerat för att sedan utvärdera inför kommande år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.