Arkivbild Foto: SVT

Politiker åtalas – ska ha sålt sprit utan tillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Politikern, som nu har tagit timeout från sina uppdrag i Malung-Sälens kommun, hyrde under förra året Orrskogen för att fira en privat födelsedagsfest. Något som fick socialtjänsten att lämna in en polisanmälan då det serverades och såldes alkohol som inte köpts i Sverige.

Åklagaren har nu åtalat personen för olovlig försäljning av alkohol. Enligt åtalet har personen sålt sprit och alkoholdrycker till omkring 50 personer utan tillstånd. Personen vidgår händelseförloppet, men förnekar brott. Åklagaren hänvisar i bevisningen bland annat till att betalning av alkoholen skulle ske till dennes privata swishnummer.

Efter att händelsen polisanmälts och blev känd, vilket Dalarnas tidningar var först att berätta, avsattes hela dåvarande styrelsen för Orrskogen och förbjöds att återvända till styrelseuppdrag under närmaste tre åren.

En ny styrelse har nu återfått det förlorade alkoholtillståndet.

– Det var naivt och okunnigt. Det gick överstyr, säger parkens nya ordförande Kurt Podgorski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.