Fem företrädare inom olika områden svarar på vad de har för förhoppningar för 2021. Håller du med? Foto: SVT

Förhoppningar om 2021: ”Spontana möten och kunna öppna dörrarna”

Uppdaterad
Publicerad

Vi frågade fem företrädare för olika delar av samhället vad de har för förhoppningar för 2021.

– Vi har ju alla fått vara med om ett extremt stålbad det här året och alla delar i livet har påverkats. Så det är klart att det är mer osäkert och hoppas på saker i år jämfört med andra år, men samtidigt är det kanske viktigare än någonsin att ha hopp, säger Eva Cooper som är regionchef för Företagarna i Dalarna.

Och även Lisa Hugosson som är chef för Dalateatern håller med om att det är annorlunda att önska sig saker för kommande år med tanke på hur 2020 har varit.

– Nu längtar jag jättemycket efter att få vara nära människor, jag tycker det är urjobbigt att inte få ta i hand eller krama om folk.

Vad hoppas du på under 2021? Skriv och berätta!

Elizabeth • En trygg 2021 år och man får krama sina nära o kära.

Jonna • Att all personal inom vård och omsorg får den semester de önskar med ett rejält lönelyft

Lena • Att jag och barnen får träffa familjen i Norge. Har inte varit där på över ett år. Och att vaccinet fungerar som det är tänkt och vi kan få återgå till en normal vardag.

trött i vården! • att skidanläggningarna stänger så vi får det lugnt i vården!!

Kerstin Brännström • Att allt skjutande, stjälande och förstörande tar slut. Att Sverige blir det trygga land igen som det var förr. Och att Pandemin försvinner så vi får kramas igen.........

Bengt • hoppas att vi lärt oss något av detta och landar i en rimligare värld.

Lena • Att allt blir som vanligt igen. Har varit isolerade sedan våren 20 . Lite jobbigt börjar det bli. Men har inget val då hela familjen är riskgrupp.Så säger till alla-Håll ut-Håll avstånd

Wendela • Att få träffa mitt första barnbarnsbarn Otto från Västerås som föddes 23 oktober -20.
Sen längtar jag efter våra vänner Osamah och Areej från Syrien . De har tre underbara flickor som vi inte träffat på jättelänge. Vi vill krama dom och äta gott tillsammans.

Maria • Jag vill träffa och krama min pappa som bor på äldreboende, han har fått fira sin 75-årsdag, jul och nyår ensam 💕

Maria • Att mina föräldrar får må bra och att vi snart får spela kort tillsammans igen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet