Förskolerektor Görel Karlsson berättar om hur hon fick veta att det brann på förskolan och hur man informerade föräldrar.

Förskolan stängd efter branden – ”Tråkigt att se sin arbetsplats såhär”

Publicerad

På förskolan Anemonen i Lergärdet i Borlänge har man arbetat med krishantering under natten efter att förskolan började brinna på måndagskvällen. Nu är målet att kunna öppna några av avdelningarna under veckan.

Det blev en hel del krishantering under natten för förskolans Anemonens personal efter nattens brand. Rektor Görel Karlsson var på plats redan på natten och hon möter upp personalen vid den brandskadade förskolan på tisdagsmorgonen.

En avdelning totalförstörd

Verksamheten är helt stängd och alla föräldrar och barn har informerats under kvällen och natten. Det går cirka 50 barn på förskolans tre avdelningar, varav en nu är totalförstörd och ska undersökas av polisens tekniker under tisdagen.

”Tråkigt att se sin arbetsplats såhär”

Annelie Stenberg, förskolelärare.

Under natten och morgonen har saneringsarbete utförts på platsen. Personalen finns på plats och jobbar med planering framåt och information till föräldrar. 

– Det är tråkigt att se sin arbetsplats så här, säger Annelie Stenberg som förskolelärare på den just den avdelning som totalförstördes.

I klippet ovan berättar rektor Görel Karlsson om hur hon fick veta att det brann på förskolan och hur man informerade föräldrar.

Stefan Forsmark, skolchef i Borlänge, berättar om hur verksamheten fortsätter på förskolan. ”Planen är att öppna senare i veckan”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer