Förslaget om högskoleflytten kritiseras

Publicerad

Som vi berättade i måndags så föreslår rektorn för högskolan Dalarna att verksamheten i Borlänge flyttas till Falun och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

– Jag har fått jättemånga reaktioner. Jag upptäckte igår kväll att man startat en Facebookgrupp som på kort tid fått 500 medlemmar för att högskolan ska vara kvar i Borlänge. Jag har också pratat med kollegor och politiker som ställer upp, säger kommunalrådet Jan Bohman (S).

Men rektorn för Högskolan Dalarna vill samla all utbildning i Falun.

”För liten skola för utbildningar på två orter”

– Högskolan Dalarna är alldeles för liten för att kunna driva attraktiva utbildningar på två orter samtidigt, långsiktigt, menar rektor Marita Hilliges.

– Varför det kommer upp just nu beror på att vi står inför att se över våra hyreskontrakt. 2020 går kontraktet med lokalerna i Borlänge ut och behöver sägas upp 2018. Jag vill att vi ska titta på det här på ett seriöst sätt och har god tid på oss att utreda, fortsätter hon.

”Märklig argumentation”

– Det är en mycket märklig argumentation för redan då vi tecknade de nuvarande avtalen så finns det till och med en passus att man säger att man säger att det här ska vara långsiktigt, säger Jan Bohman (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Högskolan Dalarna

Mer i ämnet