Gustav Eriksson, vd på Kläppens skidanläggning, tycker att det är bra att anläggningarna resonerar olika när det gäller öppettiderna. Foto: Patrik QvickerVisa alla (2)
Visa alla (2)

Första anläggningen i Sälen stänger för säsongen

Publicerad

Till och med i Sälenområdet har den första anläggningen nu slagit igen – det kommer helt enkelt inte tillräckligt många skidåkare de här sista veckorna på säsongen.

– Efter påsk är det svårt att locka gäster, säger Gustav Eriksson vd för Kläppen ski resort.

Kläppen, som är en av de största skidanläggningarna i Sverige, slog igen söndagen efter påsk – efter exakt fyra månaders öppethållande. Det är alltså bara några dagar in i april och det finns massor av snö i hela området – långt över en meter både i terrängen och backarna.

Bestämde för länge sedan

 - Säsongen är slut. Vi bestämde för länge sedan att stänga helgen efter påsk och det håller vi fast vid. Det är annat som lockat folk då, säger Gustav Eriksson.

Längre upp på fjället vräker snön ner. Det är uppemot 6 meter hårt packad snö i en del av backarna där.

Öppet på fjället

Men där är det öppet överallt; i Stöten i ytterligare en vecka, i Skistars anläggningar i två veckor till och längre norrut – i Idre – är det öppet hela månaden ut.

Där resoneras det alltså annorlunda.

 - Det är bra att vi är olika. Vi har nog lite olika slags gäster också. Det är därför vi gör olika, säger Gustav Eriksson.

Svårt med lönsamheten

Men alla skidanläggningar sliter egentligen med lönsamheten när både sportlov och påsklov är över.

Det kommer helt enkelt inte så många skidåkare når våren närmar sig.

 - Det är svårt med ledighet, med skolplikten och med nationella prov. Man sparar också sin semester till senare, säger Gustav Eriksson.

Men lite service blir det ändå framöver. Trots att den alpina säsongen är över.

Preparerar längdspår

 - Vi kommer att preparera längdspåren. Vårt älvspår kommer att vara öppet så det kommer att gå att åka skidor här framöver, säger Gustav Eriksson vd för Kläppen ski resort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer