Man i 75-årsåldern försvann i Ludvika – återfanns välbehållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 75-årsåldern försvann under lördagen från ett äldreboende i Ludvika och har sökts av polis. Nu har anhöriga kommit i kontakt med mannen och det visade sig att han tillbringat natten hos en bekant.

Mannen anmäldes saknad igår när han inte kommit hem på kvällen. Dessförinnan sågs han senast vid kl 12 på dagen igår när han åt lunch på boendet.

Därefter fanns det inga spår efter honom. Han hade inte någon mobiltelefon med sig, säger polisen, som haft flera patruller på plats för att söka bland annat med hund.

Försvunnit tidigare

Det har hänt att mannen försvunnit tidigare men då har han kommit tillrätta. Om han gett sig ut brukar han komma hem vid 22-tiden, men igår kväll kom han alltså inte hem. Även väktare och taxiförare i området har tillfrågats om de sett mannen. Polisen har även sökt vid hans tidigare bostad men utan resultat.

Under söndagsförmiddagen kom alltså mannen tillrätta och han mår bra, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.