Genrebilder, lastbilen på bilden var inte inblandad i den aktuella olyckan. Foto: Johan Nilsson/Claudio Bresciani/TT

Fortfarande oklarheter kring dödsolyckan i Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

Det finns fortfarande många oklara detaljer och omständigheter kring olyckan i Smedjebacken i fredags där en äldre man blev påkörd av en lastbil som sedan lämnade olycksplatsen. Mannen avled senare samma kväll till följd av sina skador.

Polisen lyckades spåra upp en lastbil som misstänks ha varit inblandad i olyckan, och en person hämtades in till förhör. Huruvida det idag finns några konkreta brottsmisstankar mot den personen vill polisen dock inte gå ut med än.

– Ja, vi har hört en person som är intressant för utredningen, men det är för tidigt i utredningen för att säga vilka uppgifter som har framkommit i det förhöret, säger David Askeröd, förundersökningsledare på trafiksektionen i Bergslagen.

Vittnen finns

Polisen väntar bland annat på resultatet från obduktionen av den avlidne mannen, och det misstänkta fordonet har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

– Det pågår en förundersökning rubricerad som vållande till annans död, och det är mer eller mindre rutinåtgärder hittills. Vi försöker samla in information från olycksplatsen, bland annat har vi hört vittnen som var på plats när olyckan inträffade, säger Askeröd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.