Foto: Scanpix

Faktaguide till Peace & Love

Uppdaterad
Publicerad

Historien om festivalen började 1999 – då pågick Peace & love i två dagar och höll till på krogen Bolanche. The Nomads, Ken och The Ark var de stora dragplåstren då och 900 besökare gav arrangörerna mersmak.

Sator var dragplåster

Två år senare började arrangemanget ta sin nuvarande form och flyttade ut på stan. Runt 3000 besökare räknade man in, bland annat tack vare Sator, Backyard Babies och Rickard Wolff.

Peace and love

Forumdagar som gav tyngd

2004 blev det publiksucccé när tiotusen-strecket passerades. Festivalen hade växt från två dagar till tre och priset för ett festivalpass gick på 520 kronor. Samma år hölls ett forum i samband med festivalen för första gången. Temat var då ”Det fria ordet” och forumdagarna kom att bli en naturlig del av Peace & love som genomsyrades av budskap kring ledorden ”mångfald, gemenskap och förståelse”.

Alice + Iggy=nytt rekord

Tre år senare kom 20.000 besökare. Då var Alice Cooper och Iggy de stora dragplåstren. I fjol blev besökssiffran 50.000 och frågan är hur stor festivalen egentligen kan bli.

Rihanna

Vid Peace & Love 2012 var Rihanna det stora dragplåstret. Detta år såldes något färre biljetter, totalt 48.621 biljetter. 

Festivalen ställs in

Efter 14 år med festivalen, i maj 2013 kom beskedet att festivalen ställs in.

Festivalen startar om

2014 är Peace & Love tillbaka, men i mindre format.

Uppåt igen för Peace & Love

2015 besöktes festivalen på torsdagen av ungefär 6.000 personer och på fredagen hade sifftran ökat till 8.000, för att på lördagen öka ännu mer till 10.000 besökare och arrangörerna var nöjda.

Fakta P&L

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peace and love

Mer i ämnet