En man fördes med mycket allvarliga skador till sjukhus i ambulanshelikopter. Bilden på ambulanshelikoptern är en genrebild och har inget med olyckan i Ludvika att göra. Foto: TT,SVT

Man död i trafikolycka utanför Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Vid 15.20 inkom larm om två personbilar som frontalkrockat på väg 66 i höjd med Norrviksbackarna mellan Grangärde och Ludvika, i Ludvika kommun. Vägen stängdes inledningsvis av helt i båda riktningarna. Tre män fördes till sjukhus, och runt midnatt natten mot julafton skrev polisen på sin hemsida att en 48-årig man omkommit.

Det ska röra sig om två personbilar som frontalkrockat under eftermiddagen. Ena bilen låg i diket medan den andra stod kvar på vägen.

Polisens presstalesman, Lars Hedelin, uppgav vid 16:00-tiden att olyckan var allvarlig, och 23.56 uppgav polisen att en av männen som var inblandad i olyckan hade avlidit. Hans anhöriga är underrättade.

Mycket allvarligt skadade

Skadeläget för de andra männen är oklart, men tidigare under onsdagen skrev polisen på sin hemsida att de var ”mycket allvarligt skadade” och vid 16.50 skrev polisen att ytterligare en av männen förts med ambulanshelikopter till universitetssjukhuset i Örebro.

En förundersökning är nu inledd för att ta reda på hur olyckan gick till. Bilarna är tagna i beslag.

På julaftons morgon har polisen ingen ny info i ärendet.

– Vi ska utreda vidare vad det är som har hän där, säger Jan Materne, vakthavande befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.