• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Funktionshindrade får inte ta del av höjt bostadstillägg: ”Diskriminerande”

Uppdaterad
Publicerad

– Det är diskriminerande. De tittar inte på den ekonomiska aspekten, det säger Linda Siggman i Ludvika när hon fått veta att funktionshindrade med aktivitets- eller sjukersättning inte får ta del av den ökning av bostadstillägget som pensionärer får vid årsskiftet.

Därmed går de med sjukersättning miste om den största ökning av bostadstillägget som hittills beslutats. Ersättningen ökar med med nästan 1000 kronor för de pensionärer som får mest, från 5560 kronor i månaden till 6540 kronor. Men höjningen gäller alltså inte för Linda Siggman och andra med sjukersättning.

Enligt tidningen Dagens Arena är det idag cirka 291 000 pensionärer som i genomsnitt får 2500 kronor i bostadstillägg. 119 000 personer med sjukersättning får i genomsnitt 3500 kronor i bostadstillägg.

– Jag tycker regeringen borde tänka om och göra rätt, säger Linda Siggman till SVT Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.