Personalen tvingades isolera sig i ett låst rum när fyra påverkade personer gick loss på inredningen på LVM-boendet. Foto: Niklas Hagman

Fyra personer gick bärsärk på LVM-hem

Uppdaterad
Publicerad

Fyra påverkade personer har orsakat stor oreda och bråk på ett så kallat LVM-hem i Hedemora. Personalen har tvingats låsa in sig i ett rum för att undkomma gärningsmännen.

Det var strax efter två som polisen larmades till ett så kallat LVM-hem i Hedemora kommun. På boendet finns personer med missbruksproblem intagna.

Fyra personer ska ha gått bärsärk och gett sig på inredning och döda ting. Situationen har varit skrämmande för övriga på plats.

– Personalen har tvingats isolera sig i ett rum, men polisen har lyckats dela på de fyra gärningsmännen och har nu situationen under kontroll, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman i region Bergslagen.

Förstärkning har anlänt till platsen och polisen ska nu omhänderta de påverkade personerna.

– De här personerna är synnerligen arga och rasande, konstaterar Tommy Lindh.

Vid 15.30-tiden var det lugnare på platsen och situationen verkade vara under kontroll, enligt uppgifter på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.