Två personer satt på fyrhjuligen när olyckan inträffade. Fordonet ligger vält uppe till vänster i bild. Foto: Göran Häggström, Foto-Mike

En död i fyrhjulingsolycka i Smedjebacken – utredning om vårdslöshet i trafik inledd

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har dött efter en fyrhjulingsolycka i Smedjebacken. En kvinna som är ett par år yngre och var passagerare på fyrhjulingen har förts till sjukhus i ambulanshelikopter med svåra skador.

Vid 19.36 larmades polis, räddningstjänst och ambulans om en fyrhjulingsolycka i Smedjebacken. En man i 25-årsåldern och en kvinna som är ett par år yngre färdades på fyrhjulingen. Enligt larmuppgifterna bar ingen av dem hjälm.

En ambulanshelikopter larmades senare ut till platsen och kvinnan fick föras till sjukhus i den. Mannen fördes till sjukhus i ambulans och sent på söndagskvällen meddelade polisen att mannen har dött av sina skador. Kvinnan är svårt skadad, enligt Region Dalarna.

Polisen kan i nuläget inte redogöra för hur olyckan i Smedjebacken gick till. Foto: SVT Design

Polisen meddelar under morgonen, annandag påsk, att man har inlett en utredning om vårdslöshet i trafik för att ta reda på vad som hänt, men brottsrubriceringen kan komma ändras.

Vid lunchtid på måndagen meddelade Region Dalarna att läget var stabilt för kvinnan som blev svårt skadad.

I klippet ovan ser du bilder från när räddningstjänst-, polis och ambulanspersonal jobbar vid olycksplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.