Ann-Christin och Tommy sa ja under bilträffen

Uppdaterad
Publicerad

I Bjursås kunde man under torsdagskvällen se på gamla bilar – och gifta sig samtidigt: ”Det är en möjlighet att gifta sig utan att det kostar en massa pengar”.

Det var i samband med bilträffen på Dössberget som Bjursås församling bjöd in till drop-in vigsel och drop-in dop.

”Det känns overkligt”

Ann-Christin Landenberg och Tommy Larsson kom till bilträffen för att gifta sig. Möjligheten till en enkel och stillsam vigsel var det som lockade – och så intresset för gamla bilar.

– Vi var här förra året och såg att de hade drop-in vigslar. Då tänkte vi att ska vi gifta oss – då ska vi göra det på ett sådant här ställe, säger Ann-Christin.

– Jag känner mig glad, det känns nästan overkligt, säger Tommy.

Handlar om kärlek

Bjursås församling har tidigare haft drop-in vigslar under alla hjärtans dag. Detta är andra året som möjligheten att gifta sig erbjuds i samband med bilträffen.

– Det är en möjlighet att gifta sig utan att behöva dra igång stora kalas som kostar massor av pengar. Vigslar handlar trots allt om kärleken till varandra, säger Helena Markfjärd, kyrkoherde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.