Gäng misshandlade två unga män i Krylbo – två personer gripna

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män blev påhoppade och misshandlade av fyra gärningsmän som bland annat stal en av männens byxor. Vid 01.30-tiden kunde polisen gripa två av de misstänkta gärningsmännen i centrala Avesta.

Enligt vad de två unga männen berättat för polisen ska de ha blivit påhoppade vid 21-tiden i Krylbo utanför Avesta. Angriparna ska ha varit fyra till antalet och männen ska ha blivit misshandlade innan de blev bestulna på kepsar samt den ena mannens byxor. De ska också ha slagit sönder den ena mannens mobiltelefon.

Tog sig till akutmottagningen

De två unga männen, som är i 18-årsåldern, tog sig till akutmottagningen i Avesta. De ska enligt polisen ha haft smärtor i sina huvuden efter misshandeln.

Två personer gripna

Vid 01.30-tiden kunde polisen gripa två av de misstänkta gärningsmännen. Båda är i 20-årsåldern.

– Sen är det två till vi behöver prata med, säger polisens vakthavande befäl Mats Öhrman på lördagsmorgonen.

När de två gripna personerna nyktrat till kommer förhör att hållas. Därefter kommer en åklagare ta ställning till om de ska anhållas eller friges.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.