Se reporter Alfred Jakobsson berätta om polisens undersökning vid brottsplatsen i Säter. –Min bedömning är att utredningsläget ser ganska gott ut, säger Stefan Dangardt vid Polisen i Dalarna.

”Ganska gott utredningsläge” efter guldbutiksrånet i Säter

Uppdaterad
Publicerad

Efter måndagens rån mot en guldbutik i Säter genomförs i dag, tisdag, en teknisk undersökning av brottsplatsen. Dessutom förhörs de två män som sitter anhållna misstänkt för rånet.

Polisens presstalesperson Stefan Dangardt ser nu ljust på polisens chanser att kunna klara upp brottet.

– Min bedömning är att utredningsläget ser ganska gott ut, men vi är fortfarande tacksamma för information från människor som kan ha sett eller hört något i Säter under gårdagen, säger Dangardt.

Guldbutiksrånet i Säter

– Varje liten informationsbit är av värde och det är viktigt att man låter vår spaningsledning bedöma om det man har sett eller hört är viktigt eller inte, fortsätter han och hänvisar till tipsnumret 114 14.

Lindriga skador

En anställd fördes till sjukhus efter rånet, men Dangardt ger lugnande besked om skadeläget.

– Någon form av våld har använts och en av de anställda fick lättare blessyrer. Men vad våldet bestod i får utredningen visa.

I videoklippet ovan berättar vår reporter om vad polisen undersöker på brottsplatsen.

Polis på plats under tisdagen. Foto: Alfred Jakobsson, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldbutiksrånet i Säter

Mer i ämnet