Ett garage började brinna i Långshyttan under söndagen. Foto: Niklas Hagman

Garage började brinna utanför Långshyttan – polis utreder mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Ett garage började brinna i Nordviken utanför Långshyttan, Hedemora kommun. Larmet om brand inkom till SOS vid 18-tiden på söndagen och byggnaden var under kvällen helt övertänd. Polisen kommer att inleda en förundersökning om mordbrand.

När räddningstjänsten från Hedemora och Långshyttan kom fram till platsen uppgav man att garaget var övertänt, berättar SOS Alarm.

I garaget fanns flera fordon och arbetsmaskiner, bland annat en traktor och en grävmaskin.

– Eftersläckningen kommer att pågå halva natten. Vår jourhavande FU-ledare kommer att inleda en förundersökning om mordbrand. Efter att räddningstjänst jobbat klart på platsen så kommer vi att spärra av, säger Olga Korpela, vakthavande befäl vid polisen på söndagskvällen.

Varför misstänker ni mordbrand?

– När vi inte kan hitta någon naturlig förklaring till branden så upprättar vi en sådan anmälan för att ha en större verktygslåda att jobba med under utredningen, säger Olga Korpela.

Platsen spärrades av under natten mot måndagen, Det finns inga uppgifter om skadade personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.