Det är något varje sommar, förra sommaren hände samma sak, berättar banchef Mats Andreasson Foto: Amanda Alvarsson /SVT

Golfklubb utsatt för skadegörelse – golfbil kördes ner i damm

Uppdaterad
Publicerad

Två golfbilar tillgreps under natten vid Dalsjö golfklubb mellan Falun och Borlänge. En av bilarna kördes ner i en damm och den andra krockades i en stor sten.

Golfbilarna ska innan dess ha körts runt och förstört delar av banan. Skadegörelsen upptäcktes på onsdagsmorgonen.

– Man kan lugnt kalla dom för skitstövlar de som gör det här, säger polisens presstalesperson Mats Öhman om skadegörelsen.

Golfbilarna var låsta med en kätting, som kapats.

– Sen har de tjuvstartat bilarna och buskört på greener, bunkrar och parkeringen, säger Mats Andreasson, assisterande banchef på klubben.

Polisen fick information om händelsen tidigt på onsdagsmorgonen och har inga spår efter några gärningsmän.

– Det måste skett någon gång under sen kväll eller natt, det är ju fortfarande ljust ganska länge, säger polisens presstalesperson Mats Öhman.

Det är inte första gången som klubben utsätts för skadegörelse.

– Det är något varje sommar, förra sommaren hände samma sak, då var det en golfbil som buskördes, det är tråkigt att det är svårt att skydda sig, säger assisterande banchef Mats Andreasson.

Kan ni inte låsa in bilarna?

– Vi har inget bra ställe att låsa in dem på i nuläget, säger Andreasson.

För klubben innebär skadegörelsen förlorade intäkter då golfbilarna inte går att hyra ut. Golfbanan ska dock inte fått omfattande skador och kan hållas öppet som vanligt.

– Om någon vecka tror jag inte att det syns, säger Mats Andreasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.