Grov misshandel i centrala Borlänge under natten – två män gripna

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid 00.43 under natten mot lördagen som polisen larmades om en misshandel i centrala Borlänge.

När patrullen anlände till platsen påträffades två män i 20-årsåldern som misstänks ha misshandlat en man, som även han är i 20-års åldern. Uppgifter finns att man eventuellt ska ha använt någon form av tillhygge under tidpunkten för misshandeln.

De två misstänkta gärningsmännen lämnade sedan platsen i en personbil i riktning mot Falun. Polisen kunde strax efter händelsen gripa de två män som i nuläget är misstänkta för grov misshandel.

Det finns inga uppgifter om att den misshandlade mannen ska ha behövt uppsöka sjukvård. Vad gäller skadeläget ska han ha fått smärta och en sårskada som följd.

I nuläget har förhör med de misstänkta gärningsmännen ännu inte kunnat hållas, då de båda har varit för påverkade.

– Det kommer att hållas ytterligare förhör med eventuella vittnen och prata med de misstänkta när de är hörbara, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.