Foto: Niko Ago/SVT

Grovt rån mot guldbutik i Säter – två personer flydde från platsen

Uppdaterad
Publicerad

En guldbutik i centrala Säter rånades under måndagen. Två maskerade personer ska ha tillgripit gods och försvunnit därifrån.

– Vi har en utredning om grovt rån där två personer har tillgripit gods i en guldbutik i Säter och sen försvunnit därifrån, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, som påpekar att utredningen är inne i ett tidigt skede.

En i personalen skadades

En av rånarna ska ha haft ett pistolliknande föremål men inga skott har avlossats i samband med rånet.

Guldbutiksrånet i Säter

– En i personalen har fått någon form av lindriga skador som uppstått i tumult i samband med rånet. Det har varit ambulans på plats och personen har undersökts men vad jag vet inte behövt föras in till sjukhus, säger Christina Hallin.

Försvann till fots

De båda rånarna ska efter att de lämnat butiken försvunnit till fots.

Natten mot tisdagen kunde tre personer gripas och anhållas misstänkta för delaktighet i det grova rånet.

Rättelse

Inledningsvis uppgav polisen att rånet ägt rum i en guldbutik i Avesta, det var felaktiga uppgifter från polisen. Det handlar alltså om ett rån i centrala Säter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldbutiksrånet i Säter

Mer i ämnet