”Självklart ska man kunna lita på att vanlig post ska komma fram”, säger Emma Riblom, kommunikationschef på Postnord. Foto: Postnord/TT

Gymnasiebetyg borta i posten

Publicerad

Elever i två årskurser på Kristinegymnasiet har inte fått några betyg efter skolavslutningen i juni. Orsaken: de har försvunnit i posthanteringen.

Runt 400 elever i årskurs 1 och 2 på Kristinegymnasiet i Falun väntar fortfarande på besked om vilka betyg de fick förra terminen. Betygen skickades från kommunen 28 juni, men har fortfarande inte kommit fram. Postnord ansvarar för posthanteringen.

– Något har gått snett, men jag vet inte vad, säger Emma Riblom, kommunikationschef på Postnord.

Breven med betygen transporterades osorterade i två lådor från Falu kommun för sortering på en postcentral. En av lådorna saknas.

– Det måste hänt något under transporten mellan kommunen och sorteringen, säger hon.

Går inte att spåra

Lådorna som breven samlats upp i används bara som transportmedel och har inga kollinummer eller liknande och går inte att spåra dem.

– Breven är skickade som vanliga brev, hade de varit skickade som rekommenderade brev hade de gått att spåra

Men det måste väl gå att lita på att även vanliga brev kommer fram?

– Jo självklart ska man kunna lita på att vanlig post ska komma fram, vi gör regelbundna tester för att se att vi uppfyller de krav vi har på oss från regeringen, och vi ligger klart över det kravet, säger Emma Riblom.

– Vi gör vad vi kan för att undersöka vad som hänt och vi har en dialog med skolan, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer