Joakim Rydell hade inget bra svar på varför han deltog i loppet, men kul var det. Foto: Tobias Enmark/SVT

Gyttjefest på Lugnet i Falun

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen gick det första Tjurruset av stapeln i Falun. Runt 700 personer hade anmält sig för att springa, krypa och klafsa sig igenom Lugnetterrängen.

Terrängloppet Tjurruset anordnas sedan ett par år tillbaka i Stockholm men har nu vuxit och anordnas nu även i Falun och Helsingborg.

I Falun deltog runt 700 personer i tre olika distanser; Kalvruset på 2,5 km för de yngsta, och Tjurruset på antingen 5 eller 10 km för de över 15 år.

– Det var tungrott och kallt men jäkligt skoj, säger Joakim Rydell från Falun, som aldrig ställt upp i ett liknande lopp tidigare.

”Rolig grej”

Banan gick i terrängen på och kring Lugnet i Falun och inkluderade bland annat pulsning genom midjedjup lera och halvsimning över en damm.

Varför gör man sånt här?

jag vet inte, jag frågade mig själv det flera gånger när jag sprang, men det är en rolig grej att få göra med en kompis, säger Joakim Rydell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.