Minderårig förare ska ha voltat med ett traktorfordon och en man i 30-årsåldern fick näsan avslagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Händelserik natt i Dalarna – flera trafikolyckor och misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Natten har varit händelserik för polisen i Dalarna. Bland annat är en minderårig kille misstänkt för olovlig körning efter att ha voltat med ett traktorfordon i höjd med Lernbo mellan Smedjebacken och Ludvika. Och i Ludvika sitter två män anhållna för grov misshandel.

Grov misshandel i Ludvika

Vid 21.23 inkom ett larm om misshandel i Ludvika. En man i 30-årsåldern ska ha fått näsan avslagen av två andra män som kunde gripas i anslutning till brottsplatsen. Männen sitter nu anhållna misstänkt för grov misshandel och den skadade fördes till sjukhus.

Trafikolycka söder om Romme

23.33 fick SOS ett larm en singelolycka utanför Romme i Borlänge. En personbil ska ha voltat och två män i 25-årsåldern fördes till sjukhus i ambulans med oklara skador. Båda männen ska har varit vid medvetande och tagit sig ur bilen själva enligt uppgifter till polisen. En anmälan om vårdslöshet i trafik är upprättad.

Trafikolycka mellan Smedjebacken och Ludvika

Strax efter midnatt larmades räddningstjänst och ambulans till en singelolycka i Lernbo mellan Smedjebacken och Ludvika. Ett traktorfordon ska ha voltat av okänd anledning. Tre personer i 15-årsåldern, en tjej och två killar, fördes till sjukhus i ambulans med oklara skador. Enligt polisens uppgifter ska alla ha varit vid medvetande.

– Det blir nu en utredning av det här. Föräldrarna kopplas in och en anmälan till socialtjänsten upprättas. Det kan uppkomma andra brott i det här men det får utredningen utvisa, säger polisens presstalesperson, Christina Hallin.

Den minderåriga föraren är misstänkt för olovlig körning och vårdslöshet i trafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer