Foto: Fotograferna Holmberg, TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Handelsområde på 10 000 kvm byggs i Sälen

Publicerad

Nu fortsätter utvecklingen av de satsningar som sedan tidigare planerats av fjällföretagen i Sälenfjällen. Totalt handlar det om tre fastigheter på 10 000 kvadratmeter som nu byggs av Skistar.

– Vi lägger runt 40 miljoner på att utveckla området och bygger parkeringar och vägar i anslutning till det, sen är vår ambition att sälja det vidare, säger Jonas Bauer, vd på Skistar.

En av fastigheterna såldes nyligen till en matvarukedja, som ska bygga en butik på 3 500 kvm på platsen och ersätta en befintlig som nu ligger vid Experium. Den beräknas stå klar kring sommaren 2020.

De andra två fastigheterna har fortfarande inte sålts.

– Vi vill att det ska vara verksamhet som kommer till gagn både för turister och fast boende, säger Jonas Bauer.

Satsningen är en av flera stora investeringar som görs av företaget i området de kommande åren.

Hur tänker ni kring de rapporter som regelbundet varslar om snabba förändringar i klimatet?

– Vi jobbar mycket på att ha tillgång till vatten för att kunna skapa snö. Även med den prognos för klimatet som vi ser nu så kommer vi att kunna ha verksamhet även på lång sikt.

Samtidigt meddelas att Scandinavian Mountains AB fortfarande jobbar på att utveckla ett handelsområde vid den flygplats som håller på att byggas i Sälen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygplatsen i Sälen

Mer i ämnet