Se animationen som har blivit viral. Foto: Anders RyttarVisa alla (3)
Visa alla (3)

Animation av Trumps handslag blev viral

Anders Ryttar från Borlänge testade olika tekniker inom 3D-animering när han fick en idé om att göra en animation av USA:s president. Eller rättare sagt presidentens handslag.

Obs! Artikeln skrevs den 17 februari 2017.

– Hans handslag är ju ganska bisarrt, säger Anders Ryttar.

Donald Trumps handslag har uppmärksammats i flera medier. Anders tolkning av handslaget och publicering av animationen visade sig ligga helt rätt i tiden. Bland annat delades den genom Twitter av J.K Rowling, författaren till Harry Potter-böckerna, som har knappt 10 miljoner följare.

– Den har plockats upp av både Huffington Post och Buzzfeed. Men rejäl spridning tror jag den fick när J.K Rowling delade den, säger Anders Ryttar.

Se arbetet bakom animationen här – och när reportern prövar på handslaget

Anders Ryttar har animerat Donald Trumps speciella handslag Foto: SVT/Sofie Lind

Tar uppmärksamheten med ro

På Anders egen facebooksida har videon visats drygt 67.000 gånger. Den har retweetats drygt 25.000 gånger. Men uppmärksamheten tar Anders med ro.

– Det är ganska bisarrt, det är lite ofrivillige golfaren över det. Jag vill mest göra snygga bilder, men det är ju kul att hamna i bruset så här, säger han.

Hoppas på mer jobb

Anders jobbar som frilansande 3D-artist och har sitt kontor i hemmet mellan Borlänge och Torsång. Han tror att exponeringen skulle kunna leda till mer jobb.

– Ja förhoppningsvis kan det bli så. Det är ju kul att ha fått ut sitt namn och jag har sett att det är många som börjat följa mitt företag i sociala medier, säger Anders Ryttar.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer